human| human Versión Accesible|  es Otros idiomas
icon-instagram icon-twitter icon-facebook

Novetats

Ajudes a joves que han realitzat estudis postobligatoris fora de Torrent en el curs 2022/2023

El departament de Joventut t'informa sobre el tràmit: com fer-ho i les dates per a fer-ho. Entra, llig atentament i descàrrega la documentació que has d'entregar.

Llig atentament la informació bàsica que has de conéixer per a realitzar bé el tràmit de la sol·licitud, que ha d’anar en nom teu que eres qui estudia, encara que sigues menor.

Tens de temps des del 15 de maig fins al 30 de juny de 2023.

Requisits bàsics per a sol·licitar l’ajuda:

 • No tindre més de 30 anys en la data en què finalitze el termini de presentació de sol·licituds.
 • El teu empadronament en el municipi de Torrent ha de ser de mínim un any abans que començares el curs 2022/2023 residint de manera continuada i mantenint aqueix empadronament durant tot el curs. El teu empadronament aleshores ha de ser com a mínim de finals de setembre de 2021.
 • La renda per càpita de la teua unitat familiar no ha de ser superiora 25.000 €.
 • Poder rebre ajudes perquè no compleixes les circumstàncies que ho impedeixen que estableix l’article 3.2 de la Llei General de subvencions.

Com es fa:

Pots entregar la sol·licitud i la documentació en el registre d’entrada de l’Ajuntament de Torrent de manera presencial DEMANANT CITA PRÈVI ABANS: http://citaprevia.torrent.es:8090/cp/#!/home

O pots realitzar el tràmit per seu electrònica: amb el teu certificat digital o amb el d’una de les persones que formen part de la teua unitat familiar: https://www.torrent.es/PortalCiudadano/tramites/tramite.do#no-back-button

Quan he d’haver cursat els meus estudis:

Les ajudes van dirigides a joves que han anat a classe, per la qual cosa ha de ser de modalitat PRESENCIAL, durant tot el curs complet 2022/2023: començant al setembre de 2022 i acabant les classes al maig/juny del 2023.

Amb quins estudis es poden sol·licitar:

S’ha d’estar realitzant estudis DE RÈGIM PRESENCIAL, REGLATS i RECONEGUTS a Espanya entre els següents:

 • Estudis de GRAU universitari (atenció! el Màster és un estudi de postgrau, NO és un GRAU).
 • Estudis SUPERIORS d’art i disseny, dansa o música.
 • Estudis PROFESSIONALS de dansa o música.
 • FORMACIÓ PROFESSIONAL, Bàsica, de Grau Mitjà o de Grau Superior. Inclosa la formació professional específica ja siga d’art i disseny o d’esports.
 • Altres oferta de Formació Professional: PROGRAMES FORMATIUS DE QUALIFICACIÓ BÀSICA.

Esta ajuda també té en compte els següent tipus de formació:

 • Programes de formació dirigits a joves amb DIVERSITAT FUNCIONAL INTEL·LECTUAL.

Què es necessita per a justificar l’ajuda:

Necessitaràs: UN CERTIFICAT DE MATRÍCULA DEL CURS 2022/2023 CUNYAT/SIGNAT PEL CENTRE O AMB CERTIFICAT ELECTRÒNIC DEL CENTRE, LA DATA D’AQUEIXA SIGNATURA/ENCUNY HA DE SER DE DESPRÉS DEL 15 DE MAIG, NO S’ACCEPTARAN CERTIFICATS D’ABANS D’EIXA DATA o sense eixa validació per part del centre.

També pots presentar les notes finals, però recorda que també han d’anar cunyades pel centre d’estudis.

NO SERVEIXEN LES CAPTURES DE PANTALLA, NI ELS *DOCUMENTTOS DIGITALS SENSE VALIDAR PEL CENTRE.

A més, has de presentar ben emplenats els documents ANNEXOS que pots descarregar més a baix.

Informació addicional de com obtindre el teu document de justificació:

Si estudies FP, o un programa específic com els de diversitat intel·lectual o de qualificació bàsica, pots demanar en secretaria un certificat de matrícula o imprimir les notes finals i anar a secretaria i que et posen l’encuny.

Si estudies en una universitat, la majoria disposen de SEU ELECTRÒNICA. Des d’aqueixa seu pots descarregar-te el document signat i en data de descàrrega. Fixa’t que entregues el document adequat i no una sol·licitud del document.

Si la teua universitat no disposa d’aqueix servei, pots imprimir-te el teu resum de matrícula i que en el centre on estudies et posen l’encuny i data d’encuny. Això, per exemple, passa en centres com l’Escola d’Art i Disseny de València, alguns conservatoris o en la UCV i en el CEU indiquen que pots sol·licitar-ho a través d’este correu: secretariageneralvalencia@uchceu.es

T’indiquem enllaços de plataformes d’algunes universitats:

Descàrrega els impresos associats que has d’entregar:

Farcides, preferentment a ordinador, els documents que pots descarregar més a baix. O utilitzant majúscules fins i tot per a l’adreça de correu electrònic.

Descàrrega ací les bases reguladores.

Descarrega ací l’Anunci d’enguany publicat al BOP.

Si fora el teu cas una altra documentació també a entregar seria:

 • Còpia del document de divorci o separació de pares, i document de custòdia.
 • Còpia del certificat de discapacitat igual o major del 33%, de germà o germana de 26 o major de 26 anys que forme part de la teua unitat familiar (no és necessària ni dels pares/mares en cas de discapacitat d’algun/a).
 • Còpia del document de pàtria potestat o tutoria si eres menor i no estàs amb el teu pare i/o mare.